Fly Fishing ( Yapay Sinek İle Balık Avı )

01Fly Fishing ( Yapay Sinek İle Balık Avı )

Fly fishing avlanma metodu tüm diğer avcılık yöntemlerinden farklıdır. Bu yöntemde ağırlık, şamandıra vb. araçlar kullanılmaz. Kamıştan misinaya, makaradan suni yemlerine kadar tüm malzemeler bu teknik için özel üretilir. Fly Fishing, genel olarak tatlı su ve deniz balıkçılığındaki birçok yırtıcı balık için uygulanabilecek olmasına rağmen daha çok; alabalık, somon ailesi ve turna balığı avında kullanılmaktadır. Görsel olarak çok estetik olan fly avcılığı, esasında uzun çalışma dönemi gerektiren, oldukça zor bir disiplindir. Avcının her seferinde misinayı biraz daha fazla el yardımıyla boşaltarak, kamışı ile havada bir kamçı hareketi kazandırıp, ucunda tüyler, çeşitli hayvan kılları, yün, sünger vb. malzemeden imal edilen ve ucunda sadece imitasyon sinek olan misinayı oldukça seri olarak savurması güzel görüntüler oluşturur.

OLTACILARDER Fly Fishin Çalışmalarını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz....

Ayrıntılı Bilgi İçin Lütfen Tıklayınız

Oldukça karmaşık olan Fly Fishing’e doğru referanslar ile başlamak çok önemlidir. Öğrenilmesi ve uygulanması uzun bir süreç gerektireceği için teknikten çok çabuk sıkılmak mümkündür. Türkiye’de çok yaygın kullanılmayan fly fishing ekipmanı, diğer balıkçılık türlerine göre biraz daha pahalıya malolmaktadır.