OLTACILARDER 5. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışması Gerçekleşmiştir

sazanYARIŞMANIN AMACI

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği olarak;
Doğa, çevre ve sudaki canlıların korunması adına belirlenen kanun ve tebliğlere uymak, özendirmek ile sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, geliştirmek, sevdirmek ve yarışma heyecanı ile Türkiye’ mizdeki sportif olta balıkçılarını bir araya getirip kaynaştırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Sazan Balığı Yakalama Yarışmamızın 5. si bu yıl da Bolu ilimize bağlı Gölköy Barajı’ nda gerçekleştirilmiştir.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLA...

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği olarak;

11 ilden 81 yarışmacının kıyasıya mücadele ettiği yarışma 72 saat sürmüş olup yarışma kuralları çerçevesinde 4 adet sazan balığı yakalanmış, yakalanan sazan balıklarının toplam ağırlığı 23 kilo 740 gram gelmiştir.

Yarışmaya katılan takımlar ve yakaladıkları balıklar ile derecelendirme aşağıdaki gibi olup; 12-13-14-15 Eylül 2013 tarihleri arasında omuzlarını biz Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği ile birleştirerek yalnız bırakmayan aynı yolda emin adımlarla ilerlediğimiz güzide derneklerimizin yönetim kurulu, dernek üyeleri ve sportif balıkçılığa gönül vermiş tüm doğa aşığı dostlarımıza, bu etkinlikte yanımızda olan ilgili kurumlara, sponsorlukları ile bizlere daima destek olan kişi ve kuruluşlara saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte; tarihler boyu adından doğal güzellikleri ile sıklıkla söz ettiren Bolu ilimizin göllerine, ırmaklarına, derelerine, suda yaşayan canlılarına ve eşsiz doğasına farklı bir açıdan bakmak ve bunların tanıtılmasında, korunmasında sizlerle birlikte yan yana, omuz omuza bir kez daha pay sahibi olmak istedik.
Bu uğurda ufacıkta olsa başarı sağlayabildiysek ne mutlu hepimize.

Saygı ve selamlarımızla,

(OLTACILARDER) Yönetim Kurulu.