4. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği Gerçekleşmiştir.

sazanDoğanın, çevrenin ve sudaki canlının korunması adına belirlenen kanun ve tebliğlere uymak, özendirmek ile sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, geliştirmek, sevdirmek ve yarışma heyecanı ile Türkiye’ mizdeki sportif olta balıkçılarını bir araya getirip kaynaştırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği' miz bu yıl da Bolu ilimize bağlı Gölköy Baraj Gölü' nde gerçekleştirilmiştir.

Konunun Devamı İçin TIKLA

43 yarışmacının kıyasıya mücadele ettiği yarışma 49 saat sürmüş, toplamda 25 adet sazan balığı yakalamış, yakalanan sazan balıklarının toplam ağırlığı 66 kilo 90 gram gelmiştir.
3/2 tebliğ ve yarışma kuralları çerçevesinde 40 cm ve üstü sazan balıkları derecelendirilmiş, yakalanan 16 adet sazan balığı toplam ağırlığı 55 kilo 350 gram, derecelendirmeye giremeyen 40 cm altı 9 adet sazan balığının toplam ağırlığı ise 10 kilo 740 gram gelmiş, yakalanan tüm balıklar ölçümü yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde yarışmacılar tarafından ait oldukları Gölköy Baraj Gölü’ ne iade edilmiştir.
Her anı büyük çekişmeye sahne olan yarışmanın ikinci günü (Cumartesi sabahı) 07:25’ de 14 numaralı sektörde yarışan Ka-eN carp (Mustafa FIRINCI-Ersan TUNA-Osman YILMAZ) takımının yakaladığı 9 kilo 560 gram sazan balığı yarışmanın bitimine 13 dakika kalana kadar birinciliğini korumuş, bitime 13 dakika kala 8 numaralı sektördeki SULTANBEYLİ UZUNDERE CARP (Orhan SAĞGÜL-Namık Kemal DEMİR) takımının çekmeye başlayıp 12:20 civarlarında kıyıya çıkarabildikleri 17 kilo 340 gram (91 cm) ölçülerindeki sazan balığı, etkinliği düzenleyen OLTACILARDER yarışma komitesi, yarışmaya katılan tüm takımlar ve gözlemci olarak bulunan Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından saniye saniye izlenilip yarışmanın En Çok Balık Dalı Birinciliği haricindeki tüm derecelendirmeyi değiştirerek bugüne kadar ki yapılan resmi yarışmalarda yakalanan en büyük sazan balığı olarak kayıt altına alınmış ve alkışlar arasında ait Gölköy Baraj Gölü’ ne uğurlanmıştır.

Yarışmaya katılan takımlar ve yakaladıkları balıklar ile derecelendirme aşağıdaki gibi olup; 14-15-16 Eylül 2012 tarihleri arasında omuzlarını biz Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği ile birleştirerek yalnız bırakmayan aynı yolda emin adımlarla ilerlediğimiz diğer derneklerimizin yönetim kurulu ve üyeleri ile sportif balıkçılığa gönül vermiş tüm doğa aşığı dostlarımıza, bu etkinlikte yanımızda olan ilgili kurumlara, sponsorlukları ile bizlere daima destek olan kişi ve kuruluşlara saygı ile selamlarımızı sunuyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte; tarihler boyu adından çeşitli vesileler ile sıklıkla söz ettiren Bolu ilimizin göllerine, ırmaklarına, derelerine, suda yaşayan canlılarına ve eşsiz doğasına farklı bir açıdan bakmak ve bunların tanıtılmasında, korunmasında sizlerle birlikte yan yana, omuz omuza bir kez daha pay sahibi olmak istedik.
Bu uğurda ufacıkta olsa başarı sağlayabildiysek ne mutlu bize.

Saygı ve selamlarımızla,
(OLTACILARDER) Yönetim Kurulu.