OLTACILARDER 3. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği (2-4 Eylül 2011)

02Doğanın, çevrenin ve sudaki yaşayan canlıların korunması adına belirlenen 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Tebliğ kurallarına uymak, özendirmek ve sportif olta balıkçılığını tanıtmak, geliştirmek ve sevdirmek amacı ile Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği’ mizce her sene geleneksel olarak düzenlenen “OLTACILARDER 3. Geleneksel Sazan Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği” 2-4 Eylül 2011 tarihleri arasında Bolu ili sınırları içerisinde bulunan Gölköy Baraj Gölet’ inde gerçekleştirilmiştir.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıkla...

25 Takımdan 63 yarışmacının 43 saat boyunca kıyasıya mücadele ettiği yarışmada, 2/2 tebliğ hükümleri ve yarışma kuralları çerçevesinde 40cm’ den büyük 2 adet sazan balığı yakalanmış, 40cm altı yakalanan tüm sazan balıkları ve diğer türler derecelendirme dışı kalmıştır. Yakalanan bu iki sazan balığının da aynı sektördeki yarışmacılarca yakalanmış olması sebebiyle yine yarışma kuralları gereği en büyük balık (70.7cm, 8 kilo 820 gram) 1. daldaki derneğimizce verilen kupa ve 250TL ödül ile sponsor firma ödüllerini almaya hak kazanmış, 2 dalda derecelendirmeye girecek balık yakalanmadığından dolayı önceki yarışmalarımızda olduğu gibi sponsor firma ödülleri yarışmaya katılıp dereceye giremeyenlere ödül töreni esnasında yapılan çekiliş ile dağıtmış, 2. daldaki 1'ncilik, 2'ncilik, 3'ncülük kupaları derneğimizde sergilenebilmesi için tutanak ile kayıt altına alınmıştır.

Yarışmaya katılan takımlar ve derecelendirme aşağıdaki gibi olup 2-4 Eylül 2011 tarihleri arasında omuzlarını biz Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği ile birleştirip aynı yöne baktığımız; Anadolu Sportif Balıkçılık Avcılık ve Doğal Hayatı Koruma Kulübü Derneği (Bursa), Avrasya Sportif Olta Balıkçılığı ve Su Hayatını Koruma Derneği (İstanbul), Bolu Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü (Bolu), Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (Kocaeli), Köroğlu Doğa ve Amatör Olta Balıkçıları Derneği (Bolu), Rastgele Amatör Olta Balıkçıları Derneği (Ankara), Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (Sakarya), Sincan Amatör Olta Balıkçıları Derneği (Ankara)’ nin yönetim kurulları ve üyeleri ile aynı yolda emin adımlar ile ilerlediğimiz tüm doğa aşığı sportif balık avcısı dostlarımıza, bu etkinlikte yanımızda olan ilgili kurumlara, sponsorlukları ile bizlere daima destek olan kişi ve kuruluşlara saygı ile selamlarımızı sunuyoruz.

Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte; tarihler boyu adından çeşitli vesileler ile söz ettiren Bolu ilimizin göllerine, ırmaklarına, derelerine, suda yaşayan canlılarına ve eşsiz doğasına farklı bir açıdan bakmak ve bunların tanıtılmasında, korunmasında sizlerle birlikte yan yana, omuz omuza pay sahibi olmak istedik.
Bu uğurda ufacıkta olsa başarı sağlayabildiysek ne mutlu bize.

Saygı ve selamlarımızla,

Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği (OLTACILARDER) Yönetim Kurulu.